Колев внесе яснота за договора на Хубчев и лагера в Турция (видео)

Колев внесе яснота за договора на Хубчев и лагера в Турция (видео)
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори за лагера в Турция, който отборът проведе през зимната пауза. Той обяви, че нито една стотинка от даренията на хората, не е отишла за финансирането на този лагер и че той не е вземал сам решеният за провеждането му.

"Петър Хубчев няма как да подпише договор с друг паспорт, защото Хубчев няма български паспорт. Истината е, че когато беше поканен да стане треньор, преговорите се водиха с мое участие. Когато се стигна до финансовата част, аз запознах треньора с бюджета, който беше общ за целия треньорски щаб. Той го одобри, не е имало преговори. От него остана да го разпредели. Това е нормална практика в цяла Европа. Да, Хубчев има клауза в договора си. При предсрочно прекратяване на договора по желание на клуба, клубът да дължи неустойка до края на договора. Съответно при прекратяване на договора по желание на треньора, той дължи компенсации. Това дали ще платим всички заплати, е въпрос на разговори. В момента се сещам за Интер и Лучано Спалети. В момента Конте е треньор на Интер. След мач с Аталанта той направи клуба на пух и прах и можеше да бъде уволнен дисциплинарно. Не го направиха, защото тярбваше да плащат 48 млн. евро на него и екипа му. В момента Интер плаща заплата на Спалети. Славиша Стоянович стоя тук, докато не си получи обезщетението. Когато го получи и видя банковата си сметка, си тръгна. Лицензът на Левски по тази линия не е заплашен". 

“Дали ще платим всички заплати, не е ясно още. Това ще се разбере. Не казвам, че Левски трябва да плаща на всичките си треньори. В Левски няма такъв треньор, който да не си е получил обезщетенията. Това е истината. Пряко отношение към лиценза няма. Лицензирането се води от местната федерация. Ако се стигна до дело и Левски го загубим, няма да бъде приятно, но на този етап такава информация няма, но дори и да има, аз не мога да обява нищо официално. За лагера в Турция, зимният лагер, имаше идея да се случи в Кипър. Започнахме по-рано да го организираме, мисля, че така е и професионално. Започнахме да събираме предложения към нас от различни фирми, които организират лагери. Основното изискване бе да има терен, който да е само за Левски. Това не е лесна задача, особено в Кипър. От една страна това да имаш собствен терен струва пари, от друга много ни отказаха. Почти нямаше предложение, което да е на по-ниска стойност от това, което сме платили за Турция. Най-изгодната оферта, която получихме, бе за Кипър, която аз исках да приемем, но там теренът не бе само за нас и трябваше да се пътува по 10-15 минути до стадиона".

"Цената за Турция бе 85 евро на човек за настаняване на футболистите, има разлика между нас и това, което използва Черно море. Футболистите са били настанени в апартамент- два стаи със санитарен възел. В такъв апартамент са били настанени по 2-ма души при нас, в Черно море са били по 4-ма души в такъв апартамент. Това е тази разлика. На никого от нас не му е минавало през ум да прави такова нещо като при тях. Нито една стотинка от дарения на хората не е отишла за този лагер. Тези пари бяха от последните средства от “Национална лотария”. Аз не съм бил на този лагер. Левски се е хранил в отделна стая, единствено такава екстра е имал само Галатасарай. Това може би също е натежало в цената малко. Всички тези решения са се вземали общо и са били одобрени не само от мен”.

Още от БГ Футбол

Виж всички