Гледай на живо

Борбата при върха на Северозапад става все по-интересна след важен успех за Спартак (Плевен) - гледайте "Часът на Трета лига"

Националка ще играе в Трета дивизия във Франция

Националка ще играе в Трета дивизия във Франция

Българската баскетболна националка Ива Костова подписа договор с френския третодивизионен клуб Льо Поансоне, където игра по-рано в кариерата си.

25-годишната Костова в момента почива в родната си Варна, а на 10 август ще се присъедини към отбора за началото на лятната подготовка.

Гардът познава добре френския баскетбол, в който се състезава в последните пет сезона. Тя стартира именно във Франция кариерата си зад граница, като премина от Левски в Льо Поансоне, за който записа две години. В последствие тя беше част от отборите на Ла Рошел и за последно в Льо Авр през миналия сезон.

"Льо Поансоне беше първият ми отбор извън България. Бях много млада, на 20 години, когато пристигнах. Създадох приятелства за двете ми години в клуба. Дори след като напуснах, хора от Льо Поансоне ми звъняха по няколко пъти годишно, за да се чуем", заяви Костова за местната преса.
"Винаги съм мислела, че един ден ще се завърна, макар че не е очаквах да стане толкова скоро", допълни тя.

Костова призна, че е очаквала оферта от втора дивизия.

"Първоначално се надявах на друго предизвикателство, може би да заиграя в клуб от Лига 2, която смятам, че отговаря на качествата ми. Затова доста мислих преди да приема да се завърна. Но най-доброто предложение през това лято дойде от Льо Поансоне", обясни тя.

"Смятам, че сега съм по-добра професионалистка в сравнение с първия ми престоя в клуба. Обръщам повече внимание на храненето, тренирам по-здраво. Вече съм наясно, че винаги ще бъда чужденка в състава и затова трябва да правя повече, да давам 120 процента от себе си", допълни варненката.

Още от Баскетбол

Виж всички