Женският тур се подновява в Палермо с близо 10 пъти по-нисък награден фонд

Женският тур се подновява в Палермо с близо 10 пъти по-нисък награден фонд

Тенис турнирът от сериите WTA International в Палермо ще претърпи доста финансови загуби, когато на 3 август маркира завръщането на професионалния женски тур. Турнирният директор Оливиеро Палма обаче съобщава, че по-голямата тежест върху организацията е паднала върху очакванията да бъде доказано как може да се играе тенис безопасно в условия на пандемията на новия коронавирус.

“Всички замесени в турнира усещаме голямата отговорност да покажем на света, че тенисът може да се играе безопасно, като ще използваме всички възможни предпазни мерки. Схемата ни е изключителна, прилича на турнир от сериите Premier. Надяваме се много състезателки да ни се доверят и да покажем, че Сицилия е свободна от COVID-19. Естествено, всички ще бъдат тествани при пристигането си на острова и след това на всеки 4 дни”, каза пред “Ройтерс” Палма.

11 състезателки от топ 27 на световната ранглиста са се записали за участие, включително Симона Халеп, а иначе най-ниско ранкираната в схемата е под номер 67.

Капацитетът на централния корт в Палермо е 1500 зрители, като 350 ще могат да наблюдават мачовете на живо. Палма не можа да уточни колко точно са финансовите загуби тази година, но влиянието върху наградния фонд е очевидно - от 250 000 долара миналият сезон до едва 27 500 сега.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти