Ето при какви правила ще се подновят тенис турнирите у нас

Ето при какви правила ще се подновят тенис турнирите у нас

През тази седмица се възобновяват турнирите от календара на БФТ. След измененията, наложени от епидемичната ситуация, Техническата комисия на федерацията прие промени, засягащи провеждането на състезанията. Регионални първенства до 12 г.

Отложените от миналия уикенд Регионални първенства до 12 г. ще се проведат през този уикенд (25 и 26 юли) в същите клубове, както следва:

- Регион Югозападен – ТК „Виа Тенис Стар", 25-26 юли

- Регион Южен – ТК „Пазарджик", 25-26 юли

- Регион Черноморски – ТК Авеню, 25-26 юли

- Регион Северен – ТК Плевен-ПСК, 26 юли

Поради отлагането в последния момент и пренасрочването на регионалните първенства за този уикенд, се взе решение участието в тях да не е задължително условие за участие в квалификациите на предстоящото Държавно лично първенство до 12 г. Подадените до момента заявки за участие остават валидни и за новите дати. Регионални първенства до 10 г.

Поради пренасрочването на първенствата до 12 г., Регионалните първенства до 10 г. (с изключение на регион Северен) се отлагат с една седмица и ще се проведат както следва:

- Регион Югозападен – СК „Дема", 1-2 август

- Регион Южен – ТК „Хасково", 1-2 август

- Регион Черноморски – ТК „Велто", 1-2 август

- Регион Северен – ТК „Троян-СТК", 25 юли.

Подадените до момента заявки за участие остават валидни и за новите дати. Отпадат отборните първенства За да няма струпване на много състезатели на едно място и за да не бъдат нарушавани Правилата за провеждане на състезанията по тенис, отборните първенства за 2020 г. се отменят.

Това включва държавните отборни първенства във всички възрастови групи (до 12, до 14, до 16, до 18 г., мъже и жени) и регионалните отборни първенства (8/10 и 9/10 г.). Всички одобрени състезания ще се организират при стриктно спазване на Правилата

Още от Тенис

Виж всички