Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) 1:2

Следващият Федерер, който иска да е като Ноле и публиката да не го обича

Следващият Федерер, който иска да е като Ноле и публиката да не го обича

Той е на 12 години, играе тенис като извънземен и въобще не мисли да се държи като добро дете. Флин Рихтер мечтае да преобърне света! И започва да го прави от сега, при това с твърдение, което може да предизвика война в света на тениса.

Той е швейцарец, също като рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер, но не иска да стане като него! Идол му е един от най-големите конкуренти на Маестрото - Новак Джокович.

"Не го харесват, както и мен. А когато публиката е срещу мен, тогава съм по-добър", категоричен е Флин.

Доста силни думи от 12-годишен прохождащ талант!

Но пък Рихтер продължава да доказва, че се цели във върха и да печели мач след мач с такава лекота, че конкурентите му да бъдат съкрушени. Само ще споменем, че преди седмица той стана шампион на Швейцария в своята възрастова група за пети път!
Висок само 1,42 м, Флин се отличава с огромната енергия и хъса, с който преследва победата. Той дори намира време, за да въздейства психологически на противниците си, като се провиква при всяка спечелена точка.
"Техниката ми? Няма да издам нищо! Иначе и другите ще я разгадаят!", категоричен е малкият гений с ракета в ръка.
С него се занимава швейцарският треньор Робин Рошард, който не може да скрие вълнението си, че може да оформи такъв талант.
"Флин е изключително талантлив, работи много, повече от всички други. Отношението му е професионално. И най-важно е, че всичко му идва отвътре, а не от средата, в която живее", заявява треньорът.
View this post on Instagram

Corona-Time#dontcare#fite fore it#

A post shared by Flynn Richter (@flynnrichter) on Mar 22, 2020 at 4:59am PDT

Или с други думи, никой в семейството на малкия тенисист не го "натиска" да стане най-добър в света! Майка му Садра, която отглежда сама трите си деца, дори не забелязва, че синът тренира толкова много. Тя е по-притеснена за психичното му здраве.
Флин има Синдром на Аспергер, което представлява разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се с проблеми в социалните взаимоотношения. С други думи, малкият тенисист не общува нормално и открито с другите хора, но, когато нещо му хареса, често влага всички усилия в това да стане най-добър.
А той има време да се отдаде на тениса, защото не ходи на училище.
 "Не всеки е направен така, че да ходи на училище. Ако не му потръгне в тениса, винаги може да изкара някоя стажантска програма на 20 години. Той учи бързо, за минути, за секунди. Стига да му е интересно. Ако не му е, го игнорира", разказва тя.
Флин има 15-годишен брат, който играе скуош, и 13-годишна сестра, която е доста добра във фигурното пързаляне. Самият той започва да играе тенис, когато е на 6 години. "Поиска ракета за рождения си ден. След това тенис инструкторът ми каза, че никога не е виждал толкова талантливо дете!"
От тогава светът на "следващия Федерер" е тенис! Той не спира да играе, дори вкъщи постоянно разхвърля топки и гледа видеа.
"Когато го видите как играе, забравяте, че е толкова малък. В главата му вече е изиграна всяка точка", гордее се майка му.
btvnovinite.bg

Още от Тенис

Виж всички