Отменят турнира във Вашингтон?

Отменят турнира във Вашингтон?

Организаторите на тенис турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон изненадващо ще обявят, че отменят събитието, което щеше да маркира завръщането на професионалния мъжки тур. Това обявява сайтът Tennis Break News и допълва, че информацията е от три различни източника.  

Причината е, че Европейският съюз реши да запази затворени границите си за САЩ до 1 август и съответно чак тогава ще може да отпадне условието за 14-дневна самоизолация на европейските граждани при пристигане на американска територия. Тъй като турнирът във Вашингтон трябваше да започне на 14-и, директорите трябва да решат сега дали изобщо да се занимават с организацията. 

Във Вашингтон още се опасяват от отменяне на АТР турнира
Във Вашингтон още се опасяват от отменяне на АТР турнира


Преди около седмица турнирният директор Марк Айн обяви, че ако има отменяне на Вашингтон, то по-добре би било да се обяви преди 6 август. “
Похарчихме един куп пари и най-лошият случай ще бъде, ако нещо стане в седмицата преди началото. Защото тогава всички замесени ще са вече на място, ще са си направили плановете“, бе казал Айн.

От Tennis Break News уточняват, че US Open и "Мастърс"-ът в Синсинати не са в същата опасност, защото те са по-далече в календара и няма да пострадат от удължаването на изискването за карантиниране на европейските граждани.

Още от Тенис

Виж всички