Федерацията подновява българските турнири по тенис

Федерацията подновява българските турнири по тенис

Българската федерация по тенис възобновява провеждането на турнири на територията на страната от този уикенд, съобщиха от централата. Поради продължаващата епидемичната обстановка БФТ изготви Правила за провеждане на състезания от вътрешния календар. Остава в сила мярката за задължителна дистанция от поне 1.5 метра.

Състезателите ще бъдат придружавани от максимум 1 човек (треньор или родител) и ще бъдат допускани до територията на комплекса не повече от 15 минути преди и след срещите си. Записването за участие ще се извършва по телефона, а е препоръчително заплащането на такса участие да става по банков път. Влизането в клуба ще се извършва само през един вход, след задължително измерване на температура на състезателя.

Турнирите ще се провеждат без публика, докато това не бъде изрично разрешено с акт на компетентните държавни органи - Министерство на здравеопазването. Основната цел на изискванията e прилагане на строг медицински протокол при провеждане на състезания, при който на първо място се поставя здравето и сигурността на състезателите, треньорите, съдиите, родителите и служителите на клубовете - домакини на състезанията.

БФТ призовава всички участници да спазват стриктно и отговорно всички противоепидемични мерки и медицинския протокол за провеждане на състезания по тенис в страната, както и указанията на здравните власти.

Още от Тенис

Виж всички