Новият президент на Пирин (Гоце Делчев) заяви големи амбиции

Новият президент на Пирин (Гоце Делчев) заяви големи амбиции

"Искаме да възродим футбола в Гоце Делчев. Нашият град има големи традиции в този спорт, а целта ни е да привлечем още повече млади хора към него". Това заяви в интервю за БГНЕС новият президент на ФК Пирин Гоце Делчев Димитър Коршумов.

Той заема поста едва от месец, но влиза в управлението на клуба с големи амбиции - да върне старата слава на отбора, да докара отново публиката на стадиона, както и да изгради боеспособен отбор, даващ поле на изява за млади играчи.

"Събрал съм екип от млади специалисти треньори, които имат огромно желание за работа и развитие. До сега отборът играеше в "А" окръжна група, но от следващия сезон ще участва във "В" Югозападна група. Опитваме се да обезпечим финансово отбора, като за целта търсим да привлечем и спонсори. Благодарни сме за финансовата подкрепа от Община Гоце Делчев. Разработили сме и специална програма за бъдещето развитие на клуба, която ще следваме стриктно през следващите 5 години", каза президентът на Пирин.

Специално внимание той обръща на младите футболисти от школата на клуба. Там тренират около 100 деца и юноши, а радващото е, че бройката им започва да се увеличава. В тренировките участва и едно момиче, а амбицията е да бъде сформиран и женски отбор. "Много е удовлетворяващо да гледам как млади и надъхани таланти идват да тренират. Измежду тях със сигурност има такива, които ги очакват сериозни футболни постижения и израстване. Именно това е нашата цел и като нов президент тя за мен ще бъде водеща - поле за изява да имат младите хора", категоричен е Димитър Коршумов.

"Ще се радваме все повече футболни хора да се ангажират с тази кауза и да ни помагат, както с идеи, така и материално", допълни още той.

В Неврокопския край всички фенове с умиление си спомнят недалечните два сезона в А професионална лига, които отборът изигра между 2012 и 2014 г. Тогава градският стадион в Гоце Делчев се препълваше от запалянковци, дошли да гледат играта на любимците си срещу грандове като Левски, ЦСКА, Лудогорец и други.

"Надявам се с общи усилия да успеем в това амбициозно начинание. Спортът е много важен за развитието на нашия град, а с моя труд се надявам и аз да допринеса за това", заяви още Димитър Коршумов.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти