Шеста победа за Олд Мамбас в Дивизия IV на НАЛБ (видео)

Шеста победа за Олд Мамбас в Дивизия IV на НАЛБ (видео)

Отборът на Олд Мамбас успя да надвие Спейс Джемс с 63:55 (16:15, 18:15, 17:9, 12:16) в мач от 20-ия кръг на Дивизия IV в Националната аматьорска лига по баскетбол. "Мамбите" постепенно увеличаваха преднината си с течението на мача и така записаха шестата си победа в дивизията, позволила им да запазят осмата си позиция в класирането и да се изравнят с днешния си съперник, който пък все още е седми. 


Отборите стартираха с умерено темпо и в първата четвърт нито една от двете селекции не се измъкна на повече от рутинните четири точки преднина. Периодът приключи при едноточков аванс за Олд Мамбас - 16:15. През втората десятка "мамбите" разчитаха на дуото Каравастев-Раднев, което реализира 14 от общо 18-е точки за тима в частта. Симеон Георгиев от Спейс Джемс пък наниза 8 точки за своя отбор в периода, а резултатът на почивката бе 34:30 за Олд Мамбас.

В частта след паузата Олд Мамбас излязоха по-мотивирани за успеха и започнаха сериозна серия от 9:0, с която увеличиха преднината си на 9 точки. Първият двуцифрен аванс бе именно на тяхна сметка, след като успяха да спечелят съревнованието в четвъртината с убедителното 17:9 и общо 51:39 след три четвърти игра.

Ситуацията не се промени по някакъв сериозен начин в последните 10 минути, което позволи на Олд Мамбас да задържат преднината си и да триумфират с крайното 63:55.

Георги Раднев, Недялко Каравастев и Величко Сарев бяха най-ценни за успеха на тима си. Раднев завърши с 16 точки и 10 борби, Каравастев също добави двуцифрен брой точки и борби - 16 пункта и 15 овладени топки, а Сарев направи страхотен двубой и бе близо до "трипъл-дабъл" с 11/19/7. Христо Костов пък добави 10 точки за победата на своите. За Спейс Джемс Симеон Георгиев блесна с 28 точки и 9 борби. Светослав Филипов остави на сметката си 10 точки и 10 борби.

ПРОГРАМА
КЛАСИРАНЕ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти