Промоутърът на мача между Фюри и Джошуа замесен в престъпна схема

Промоутърът на мача между Фюри и Джошуа замесен в престъпна схема

Боксовият промоутър, помагащ за уреждането на срещата в тежка категория между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, е обект на диалог между властите в Република Ирландия и Обединените арабски емирства поради връзките му с организираната престъпност. Даниел Кинахан, ирландец, който понастоящем живее в ОАЕ, беше обявен на три пъти от Фюри, когато шампионът на WBC съобщи в сряда, че е постигнал споразумение с Джошуа за мач през 2021 година.

Върховният съд в Дъблин определи Кинахан като висша фигура в група за организирана престъпност, участваща в международни операции за трафик на наркотици и престъпления с оръжия.

"Бях изумен от Тайсън Фюри и неговото видео и се отказах от това име, което споменава. Със сигурност мога да ви уверя, че е имало контакт между Ирландското министерство на външните работи и властите в Обединените арабски емирства относно този въпрос", каза ирландският премиер Лео Варадкар в парламента в отговор на забележки от друг лидер на партията, Алън Кели от Лейбъристите, относно участието на Кинахан в срещата с Джошуа.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти