Нокаутиран от Джошуа се натиска за мач с Кобрата

Нокаутиран от Джошуа се натиска за мач с Кобрата
Ивайло Гоцев: Кубрат Пулев няма да допусне грешката на Анди Руис
Ивайло Гоцев: Кубрат Пулев няма да допусне грешката на Анди Руис

Бившият световен шампион в тежка категория Чарлс Мартин е готов да излезе на преден план и да се изправи срещу претендента за титлата в IBF Кубрат Пулев, ако настоящия първенец Антъни Джошуа бъде принуден да се откаже от мача, пише monitor.bg. Тогава Джошуа ще трябва да оваканти пояса, а Мартин отдавна мечтае да си върне титлата, която AJ му отне през 2016 година. Тогава 34-годишният американец бе нокаутиран във втория рунд. Известният като Принца боксьор е втори в ранглистата на IBF и именно той би трябвало да е съперник на Кобрата при подобно стечение на обстоятелствата.

Еди Хърн за контузията на Антъни Джошуа и поставя ли тя под заплаха мача му с Кобрата?
Засега Антъни Джошуа и мениджърът му Еди Хърн отхвърлят възможността травмата в лявото коляно на британеца да попречи на двубоя му с Пулев, който е планиран за края на годината. Самият Джошуа сподели още преди няколко дни, че няма намерение да овакантява титлата в IBF. "Ако аз се откажа да се бия с Пулев, знаете ли кой идва наред след него за мач за защита? Чарлс Мартин - човекът, от когото аз спечелих пояса в IBF за първи път! И Кубрат ще трябва да се бие с него", изказа се AJ. Засега е ясно само, че световният шампион ще трябва да избягва сериозни натоварвания от 3 до 6 седмици.


"Ако Джошуа е контузен и не може да защити титлата си, Чарлс ще се бие с Пулев за овакантения трофей. Той е готов и очаква тази възможност", коментира пред Sky Sports Леон Маргулес, президент на промоутърската компания на Мартин - Warriors Boxing. "Мисля, че Чарлс може да победи Пулев. Всъщност мисля, че Чарлс може да бие Джошуа, ако се срешнат отново. Той е съвсем различен боксьор сега в сравнение с времето, когато се би с Джошуа", добави още Маргулес.

Още от Бойни спортове

Виж всички