Венгер получи "зелена" светлина за трансфера на Рууни

Венгер получи "зелена" светлина за трансфера на Рууни

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер може да си позволи привличането на звездата на английския национален отбор и конкурента на "артилеристите" от Премиър лийг Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, дори това да струва над 25 милиона паунда трансферна сума и повече от 200 000 лири на седмица за футболиста. Това обяви изпълнителният директор на клуба от "Емиратс" Иван Газидис.

Според него лондончани ще имат допълнителни приходи в размер на 70 милиона паунда годишно, благодарение на новите договори за спонсорство с "Емиратс", "Пума" и предоговорените приходи от телевизионни права. Това ще позволи на клуба да осигури на Арсен Венгер необходимите средства за каквито трансфери французинът пожелае.

Газидис  коментира, че в следващите няколко години ще се усети ефекта от финансовата мощ на лондончани, която скоро може да ги изравни по приходи с европейския клубен шампион Байерн (Мюнхен).

"Започва да се вижда ескалацията на нашата финансова сила. Това ни позволява да използваме повече свободни средства за трансфери и заплати на нови футболисти. Вече спокойно можем да оглеждаме опции на пазара, които до момента не бяха по нашите сили. Що се отнася до трансфера на Рууни, не знам каква би била цената на този футболист. Но ние говорим за 70 милиона повече приходи през следващия сезон в сравнение с изминалия, така че защо не, разбира се, че можем да си позволим подобен трансфер. Можем и повече от това", заяви Газидис.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти