Помощникът на сър Алекс: Рууни има нужда от ново предизвикателство

Помощникът на сър Алекс: Рууни има нужда от ново предизвикателство

Бившият помощник на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед - Майк Филан, смята, че звездата на тима Уейн Рууни няма да остане на "Олд Трафорд", защото има нужда от ново предизвикателство в своята кариера. В последните месеци има доста спекулации относно бъдещето на 27-годишния нападател, като първо самият Фъргюсън обяви, че той иска да си тръгне, а сега пък футболистът настоява клуба да обяви, че никога не е имал подобно желание. В същото време интерес към него не липсва, като се твърди, че сред кандидатите за подписа му са Арсенал, Реал (Мадрид), Пари Сен Жермен, Монако и Барселона.

"Уейн в момента играе за най-великия клуб в света. Той няма причина да иска да се махне, освен ако не се нуждае от ново предизвикателство в своята кариера и чувства, че няма как да го получи тук. Нямам представа какво ще се случи в крайна сметка", заяви Филан.

Всъщност Рууни имаше желание да напусне Юнайтед още през 2010 година, когато официално поиска трансфер, но в крайна сметка Сър Алекс успя да го убеди да остане.

"Всеки играч има правото да поиска трансфер по всяко време. В случая на Уейн, през 2010 година той получи доста неподходящи съвети и бе насочен към това решение да отправи подобно искане. Мениджърът обаче реагира прекрасно. Той поговори с него и го попита защо би искал да си тръгне. На пресконференцията Фъргюсън бе на косъм да се разплаче. Той заяви, че иска това момче в състава си и затова е платил толкова пари за него, защото вярва, че това момче може да промени Юнайтед", допълни асистентът.

Още от Футбол свят

Виж всички