Венгер: Кой не би искал да има играч като Рууни?

Венгер: Кой не би искал да има играч като Рууни?

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че всеки треньор във футбола би искал да има в състава си играч като Уейн Рууни. Напоследък се появиха спекулации, че "артилеристите" имат интерес към звездата на Манчестър Юнайтед. Сега френският специалист също намекна нещо подобно.

"Рууни би бил чудесно попълнение за всеки един мениджър в света. Кой не би искал да има такъв играч? Сега пред Дейвид Мойс стои задачата да говори с него и да се види дали ще постигнат съгласие. Трябва да се види дали това е възможно, дали проблемът на играча и бил персонален или става въпрос за нещо по-сериозно. Ще бъде интересно да видим как Мойс ще се справи със ситуацията", заяви Венгер.

В същото време бившият играч на Арсенал Сеск Фабрегас спряган за трансфер в посока "Олд Трафорд". Френският специалист смята, че играчът е загубил своята увереност заради това, че не играе достатъчно редовно.

"Мисля, че в момента проблемът на Фабрегас е, че той загуби своята увереност, тъй като не е редовно титуляр напоследък. Сеск е много отдаден футболист със страхотна класа и вероятно го боли, че не играе във всеки мач. Това му липсва. Така, когато получи шанс за изява, той не може да излезе на терена напълно уверен в силите си", допълни наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти