Меси призна Роналдо за №1

Меси призна Роналдо за №1

Лионел Меси призна, че Кристиано Роналдо е заслужавал повече от него "Златната топка" за 2013 г. Въпреки, че е печелил отличието четири пъти, аржентинецът не скри, че има мотивация да продължи и в бъдеще да става негов носител.

"Той имаше страхотна година, няма какво повече да кажем. И за трима ни (б.р. Франк Рибери беше третият финалист) годината бе добра, и затова сме тук. Който и да беше спечелил, щеше да е заслужено," заяви Меси пред медиите след церемонията в Цюрих, на която беше коронясан португалският ас на Реал (Мадрид).

"Не знам дали нещата щяха да са различни, ако ги нямаше моите контузии, но аз не играх доста време. Така че не бях в най-добрата си форма в края на сезона и в началото на новия. Пропуснах доста мачове, но наградата няма общо с това вече. Кристиано имаше страхотна година и заслужаваше да спечели наградата," добави Меси.

"Да се надяваме, че догодина ще съм отново тук, и ще представлявам моя клуб Барселона, както го направихме тази година четиримата, които попаднахме в Идеалния отбор на ФИФА. Исках да спечеля, разбира се, винаги искам да побеждавам, но не се оплаквам. Кристиано е заслужилият победител тук," повтори и потрети Лео Меси. "Няма значение, че вече съм печелил четири пъти, и сега исках да я спечеля също толкова силно."

Още от Футбол свят

Виж всички