Рибери все пак избухна: Сърцето ме боли, защото аз спечелих всичко, а Кристиано - нищо

Рибери все пак избухна: Сърцето ме боли, защото аз спечелих всичко, а Кристиано - нищо

Няколко дни след церемонията за награждаването със "Златната топка" Франк Рибери не се сдържа и изля разочарованието си, след като не успя да спечели трофея. Звездата на Байерн (Мюнхен) остана трети след Кристиано Роналдо и Лионел Меси и това не му харесва. По време на самата гала-вечер в Цюрих той запази хладнокръвие и не каза нищо. Сега обаче той изригна… "Сърцето ме боли, защото аз спечелих всичко през 2013 година, а Кристиано - нищо", заяви Рибери пред мюнхенското издание "Abend Zeitung".

"Усещам, че аз заслужавах да съм №1. Но не ме разбирайте погрешно: бях горд, че съм на церемонията, но трябваше аз да спечеля. И това ми го казаха всички. Сега ми остава само да вдигна главата и да продължа напред", смята французинът.  

Той също така не е съгласен с избора за идеалния състав на годината, в който попаднаха само трима от Байерн - той, Мануел Нойер и Филип Лаам. "Това е лудост! Томас Мюлер също трябваше да бъде там, както и Дейвид Алаба, и Бастиан Швайнщайгер, и Ариен Робен. Та ние написахме историята, като спечелихме пет трофея. Кой е правил такова нещо преди?!", съжалява Рибери.

30-годишният играч не разбира също така как и Марио Гьотце и Роберт Левандовски не са намерили място във въпросните 11 отличени.

Още от Футбол свят

Виж всички