България с Русия, САЩ и Сърбия в Световната лига

България с Русия, САЩ и Сърбия в Световната лига
Мъжкият национален волейболен отбор на България попадна в Група "В" на Световната лига през 2014 година заедно с настоящия победител в надпреварата Русия, САЩ и Сърбия.

Днес в централата на Международната волейболна федерацията (FIVB) в Лозана (Швейцария) се проведе заседания на Съвета на Световната лига, която утвърди новия формат на турнира, в който за първи път ще участват рекордните 28 отбора. Те ще бъдат разделени в три потока според подреждането си в световната ранглиста.

Така волейболистите на Камило Плачи попаднаха в най-силния поток, в който има 8 тима, заедно с Русия, САЩ, Полша, Сърбия, Италия, Бразилия и Иран. Тези отбори са разделени на две групи, като всеки ще изиграе по 12 мача на разменено гостуване по 2 срещи на уикенд. Първите два тима от всяка от двете групи ще се класират за финалната шестица от 16-ти до 20-ти юли 2014 година. Първите мачове в Групи "А" и "В" пък трябва да бъдат между 30-ти май до 1-ви юни 2014 година.

За финалите ще се класират още домакинът, който ще бъде определен допълнително, и победителят от финалната четворка във втория поток от 12 отбора, които са разпределени в Групите "C", "D" и "Е". В тях ще се играе по същата схема за определяне на участниците в отделна финалната четворка, която ще бъде от 4-ти до 6 юли 2014 година, победителят от която ще се класира за същинските финали. В Група "С" са Белгия, Канада, Австралия и Финландия, в Група "D" са Аржентина, Германия, Франция и Япония, а в Група "Е" са Холандия, Република Корея, Португалия и Чехия.

Третият поток от 8 отбори, които са разделени в последните две групи. Тунис, Турция, Куба и Мексико са в Група "F", а Пуерто Рико, Китай, Словакия и Испания са в Група "G". В тях няма да се играе на разменено гостуване по 2 мача на уикенд, а вместо това във всяка от двете групи ще се проведат по два четиристранни турнира.  Четири от тези осем отбора ще оформят отделна финална четворка, срещите от която ще се проведат от 27-ми до 29-ти юни 2014 година. 

Още от Волейбол

Виж всички