Сменят програмата на България в Световната лига! Стартираме с мач срещу САЩ в София

Сменят програмата на България в Световната лига! Стартираме с мач срещу САЩ в София

Програмата с мачовете на българите в Световната лига по волейбол догодина ще бъде променена по настояване на САЩ. Нашите са в група с американците, Сърбия и Русия и като начало трябваше да пътуват зад океана на 30 май - 1 юни.

Янките обаче са отправили молба и към трите останали федерации за разбиране, което да им осигури 3 гостувания само с едно прелитане до Европа в началото на турнира. Така тимът ни стартира лигата седмица по-рано от предвиденото и на 23-25 май приема САЩ. Следва седмица почивка, после у нас идват сърбите (6-8 юни). След това са гостуванията на Русия (13-15 юни), САЩ (20-22 юни) и Сърбия (27-29 юни). Последните мачове са домакинства на Русия (4 - 6 юли).

Само за тези два сблъсъка желанието на федерацията е да се играят във Варна. Дворецът на спорта ще се ремонтира от януари и ако дотогава е готов, ще приеме битките със "сборная". Иначе домакин на всички двубои ще бъде столичната "Арена Армеец". До седмица се очаква официално одобрение на новото разписание и от отборите, и от Международната федерация.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти