Гледай на живо

Австралия - Дания 0:0

Камило Плачи дава 2 дни почивка на националите по Коледа

Камило Плачи дава 2 дни почивка на националите по Коледа
Волейболистите ще получат 2 дни почивка за Коледа от треньора на националния отбор Камило Плачи. Нашите се събират на 19 декември на лагер за световната квалификация в Опава (Чех, 3-5 януари). Все пак играчите ще празнуват Коледа с близките си.

- Коледа е един прекрасен семеен празник и е нормално всеки да празнува с близките си. Затова ще дам тази възможност на момчетата. На 31 декември ще тренираме, а на следващия ден тръгваме за Чехия - заяви за TV7 Плачи. В световната квалификация нашите ще играят с домакина Чехия, Холандия и Кипър. Преди това волейболистите ще изиграят по две контроли с Турция и с тима на Пламен Константинов Губерния (Нижни Новгород). Плачи коментира и завръщането на разпределителя Андрей Жеков, който ще бъде в състава за първи път от 2012-а, когато се отказа от националния.

- Физическата форма на Андрей Жеков е на ниво, но по важно е как ще е технически. Наясно съм, че между него и Георги Братоев конкуренцията ще е жестока, но който е в по-добро състояние, той ще играе. Никой от двамата не трябва да се чувства твърд титуляр - допълни селекционерът.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички