Куро Санчес напира за първия отбор на Севиля

Куро Санчес напира за първия отбор на Севиля

Младият полузащитник Куро Санчес е една от големите перли в детско-юношеската школа на Севиля. Едва 17-годишен той вече е национал на Испания при юношите до 19 години. Талантливият халф играе за дублиращия тим на "бланкирохос", където оставя отлични впечатления в средната зона на терена.

Самият футболист описва себе си като "поливалентен, силен, играещ добре с глава и с афинитет към атака". "Харесва ми да играя в центъра, макар понякога да ми допада и играта по фланговете. Обичам да играя с топката", признава момчето.

Санчес се възхищава много на бившия борец в халфовата линия на андалусците Гари Медел. "Имам стил на игра, подобен на неговия. Винаги е много активен в нападение, в защита играе много силно", заявява талантът, дошъл от Ла Палма дел Кондадо. Предишният наставник на севилци Мичел казва добри думи за тийнейджъра, но призовава за търпение и работа.

На 3 януари догодина Санчес ще стане на 18 години. Очаква се до края на сезона да попадне в групата на първия отбор и да получи шанс за изява. Сега пред него най-близкото предизвикателство е турнира в Унгария, където Испания ще се изправи срещу домакините, Португалия и Словакия. Екзотичното за български език негово име със сигурност ще го направи популярен у нас.

Още от Футбол свят

Виж всички