Гончаренко сменя Мурат Якин в Спартак (М)

Гончаренко сменя Мурат Якин в Спартак (М)

Бившият треньор на Кубан Виктор Гончаренко ще поеме Спартак (Москва) от новия сезон, твърди Чемпионат. Беларуският специалист вече е договорил личните си условия с московския клуб и ще наследи на поста Мурат Якин, под чието ръководство "червено-белите" направиха много разочароваща кампания и за втора поредна година ще пропуснат евротурнирите.

Съветът на директорите на Спартак даде незадоволителна оценка на прдставянето на тима през сезона и уволнението на Якин не подлежи на съмнение. То ще стане факт на заседанието на клубното ръководство в началото на юни. Тогава официано ще бъде обявено името на новия треньор, но вече е ясно, че това ще е Гончаренко.

37-годишният Гончареко нашумя през 2008 година, когато с БАТЕ Борисов елиминира Левски и вкара беларуския тим в групите на Шампионската лига. Той остана в БАТЕ до 2013 година, след което подписа с Кубан. В началото на настоящия сезон отборът от Краснодар допусна само една загуба в първите си 10 мача и заемаше 5-о място в класирането, когато Гончаренко изненадващо беше освободен.

Още от Футбол свят

Виж всички