Изпълнителният директор на ЦСКА хвърли оставка и заяви: Дениз е готов да даде 2 милиона евро

Изпълнителният директор на ЦСКА хвърли оставка и заяви: Дениз е готов да даде 2 милиона евро

Александър Тодоров подаде оставка като изпълнителен директор на ЦСКА.

"Подал съм си оставката, която е приета и която е внесена в Агенцията по вписванията. Агенцията ще ме отпише като изпълнителен директор на ЦСКА", каза Тодоров.

"Новите мажоритарни собственици по една или друга причина не желаят това дружество да продължи в този си вид. Те имат концепция, предполагам, че утре на обявената среща ще си я развият пред всички привърженици, но за мен тази концепция е изключително рискова и за мен необмислена от всички аспекти. Тя ще бъде изключително много атакувана и юридически, така че за мен тази концепция трябва да е много добре изпипана, но аз не виждам как ще стане това.

Най-малкото до голяма степен УЕФА ще има много сериозни претенции, предполагам. Пожелавам им успех и това, което са намислили, ако могат да го направят, но това е изключително погрешно нещо. Моята концепция е да се оздрави съществуващото дружество и да не се разпилява активът – футболистите, отбора, защото един отбор се гради много, много трудно", добави бившият шеф на "червените".

"Преди две години заварихме клуба с 38 млн. лева дългове. Със споразуменията с Титан те опростиха 8 милиона. В момента е сведен до 19 млн. за тези две години. В момента дългът към НАП е 10,6 млн. Самата главница е около 7 млн.

Миналата седмица се свърза с мен човек с английски паспорт от турски произход – Дениз (Кизилоз), който беше провокиран от цялата финансова групировка, която седи зад него – на Александър Томов. Започна да се подготвя контракт, в който изрично беше написано, че само при определена сума от 640 000 евро, която е само за най-спешните разплащания, в която влизат и разплащанията към НАП и към други три лица, за които има забележки от лицензионната комисия, само при тези плащания щеше да има прехвърляне на акции.

Смятам, че все пак тази сума не е толкова малка, за да иска някой да я даде и да не продължи издържането на този отбор. Той вчера ми изпрати по имейла писмо, в което освен тази сума, е готов още другата седмица да даде още 2 млн. евро, от новия сезон да се подпише договор с нов генерален спонсор и така клубът да продължи своя път по начина и по модела, по който вървим сега, т.е. съществуване на ПФК ЦСКА и намаляване на задълженията, които този отбор има и участието му в А група. Това за мен е единственият работещ модел. Всичко останало няма как да проработи, а и е много уязвимо", добави Тодоров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти