Турчинът: С удоволствие бих спасил ЦСКА, но искам гаранции

Турчинът: С удоволствие бих спасил ЦСКА, но искам гаранции

Английският бизнесмен от турски произход Дениз Кизилоз, който е сред кандидатите да вземе ЦСКА, смята, че Ивайло Манджуков нарочно иска да фалира клуба.

„Нямам общ бизнес с Александър Томов. Няма да кажа нищо за него. Запознах се с г-н Манджуков и съм се срещал с него много повече, отколкото с г-н Томов. Според мен г-н Манджуков иска да фалира клуба, за да създаде нова фирма, нова компания и да прехвърлят логото на нея. Бих искал да спася ЦСКА. С удоволствие бих спасил клуба, но искам гаранции за осъществяването на сделката“, сподели Кизилоз в гостуването си в предаването на „На светло“ в Нова Телевизия.

„Винаги съм искал да купя футболен клуб. Опитвам се да купя футболен клуб от 2009 година. Срещал съм се с много мениджъри. В София се срещнах с бившия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров. Той ме покани, след което се срещнахме“, добави бизнесменът.

„Инвестицията не е проблем. Мога да намеря средствата. Не е проблем. Готов бях да вложа веднага 640 хиляди паунда. Тези пари биха спасили лиценза за А група и за евротурнирите. Следващата стъпка беше да намеря 2 милиона евро. Един от партньорите ми е от Индия, който има бизнес в една енергийна компания искаше да инвестира 1 милион паунда. Аз казах какво искам да направя на г-н Ивайло Манджуков. Той ме информира за финансовата криза в клуба. Ивайло Манджуков ми каза, че ЦСКА е подарък от баща му. Аз му казах, че е голям късметлия да има такъв баща“, каза още Кизилоз.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти