Футболните босове решават съдбата на ЦСКА, всички искат "червените" в елита

Футболните босове решават съдбата на ЦСКА, всички искат "червените" в елита

Заседание на Изпълкома на БФС ще реши съдбата на ЦСКА. Клубът ще остане в "А" група, ако покаже движение по изчистване на дълговете си и представи подробна оздравителна програма. В момента ЦСКА е без лиценз, а клубът е поставен под мониторинг. "Червените" могат да бъдат допуснати до елита само с позволение на Изпълкома, пише вестник "Труд". 

В момента почти всички ръководители в БФС не искат футбол без ЦСКА, но въпреки това няма да направят компромис при бездействие на "червените" шефове. Не се изключва вариантът сегашното ПФК ЦСКА АД да обяви несъстоятелност, а на негово място да заиграе нов клуб - например "ПФК ЦСКА 1948 АД", чиито нови собственици ще припознаят символите и емблемата. 

Подобни варианти са разигравани с грандове от други балкански страни, където държавата с различни маньоври спаси любими на милиони фенове отбори. Междувременно денонощен полицейски патрул пази сградата на БФС. След отнемането на лиценза на ЦСКА и "Локомотив" (Сф) футболната управа се страхува от "червен" гняв.

Още от БГ Футбол

Виж всички