Монтела към Тевес: Почини си за ШЛ

Монтела към Тевес: Почини си за ШЛ

Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела обяви, че тимът му излиза с най-доброто срещу Ювентус и без да си прави сметки, въпреки че води с 2:1 от първия полуфинал за Купата на Италия. Утре, пред пълните трибуни на "Артемио Франки" във Флоренция, Виола трябва да победят или да завършат наравно, като могат да си позволят и минимална загуба с 0:1, за да се класират на финал.

"Ювентус вярва, че може да ни победи. Аз също вярвам, че можем да играем финал. Ще бъде много тежък мач, като трябва да покажем най-доброто от себе си и да бъдем максимално концентрирани. Юве е страхотен тим, който има самочувствие и знае как да играе в тези мачове. Ще бъдат със силен състав, тъй като подобно на нас искат да стигнат до финала. За разлика отпреди Купата на Италия вече е по-сериозен турнир. Преди беше второстепенен и не му се обръщаше внимание, но сега освен нас и доста водещи клубове правят всичко възможно, за да стигнат до спечелването му", сподели Монтела.

Специалистът отговори на закачката на Алегри, който обяви: "Ще играем с четирима в защита. Давам жокер на Монтела". "За съжаление очаквах да ми каже цялата му стратегия за мача, а не само с колко защитници ще излезе", сподели с усмивка треньорът на Виола. "Двамата с Алегри се уважаваме много. Той е много добър треньор, който вярва в успеха, но ние също вярваме. Имаме малко предимство, но то не е важно. Тевес? Много важен футболист, който прави невероятен сезон, но не съм изненадан. Какъв съвет да му дам? Да си почине утре, за да се запази за мачовете от Шампионската лига и първенството", коментира шеговито Монтела, който продължи в същия стил.

"Джузепе Роси? Все още не е готов за игра. Моята информация е, че няма да е скоро, но кой знае дали нямам някакъв подарък в яйцето на Великден и да получа изненада с неговото завръщане. Марио Гомес е много важен за нас, защото той се раздава за отбора и тимът го припознава като своя централен нападател. Мохамед Салах изживява спокойно ситуацията и ентусиазма около него. Надявам се, че ще продължи да играе така добре и занапред", допълни Монтела.

Още от Футбол свят

Виж всички