Гонзо купува бутонки на новия

Гонзо купува бутонки на новия

Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо купи футболни обувки на най-новото попълнение на тима Леван Абди, научи Sportal.bg. Сомалийското крило, което днес ще дебютира за "сините" подписа договор под наем до края на сезона. Причината затова Иванов да се бръкне в джоба си е, че Абди пристигна в лагера без своите обувки. Всичко това се случи не поради липса на сериозно отношение на крилото, идващо от Ризеспор, а заради Гонзо.

Както е известно, около 26-годишният Абди се разигра истинска сага, като първо се очакваше да пристигне в началото на лагера във втората половина на януари. Двата клуба се бяха разбрали, но след това условията от страна на Ризеспор се промениха. Последва пропадане на сделката, която "сините" смятаха за сигурна и това ги забави със селекцията на Стойчо Стоев, тъй като трябваше да се преговаря с други играчи.

Все пак, след няколкодневна пауза и подновяване на договорите, двете страни стигнаха до договор, който бе подписан от Абди и Константин Баждеков в Истанбул на 4 януари вечерта. Предвид факта, че остават малко контроли, а Стоев има проблеми с травмата на Антонио Аниете в офанзивен план и иска да пробва най-бързо новите играчи, Иванов настоял пред Абди да пристигне максимално бързо в Анталия без да се връща до Ризе, за да може да играе днес. Така футболистът, който нямал нито други дрехи, нито обувки със себе си в Истанбул, хвана първия полет сутринта за Анталия.

Именно поради това вчера Иванов даде лични пари да му се купят исканите от футболиста бутонки, с които ще дебютира за Левски. След срещата със Спартак (Миява) Абди се прибира в Ризе, за да си събере багажа и се връща на следващия ден в лагера на Левски, след което се прибира в България с тима на 13 февруари. Сомалиецът с норвежки паспорт вчера направи първа тренировка с Левски, като заниманието му бе индивидуално, докато колегите му имаха възстановяване след контролата с Лех (Познан), която той изгледа от резервната скамейка.

Владимир Стоянов, специален пратеник на Sportal.bg в Турция

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички