(АРХИВ) Министър Кралев поиска ежеседмична информация за ремонта на ДКС във Варна

(АРХИВ) Министър Кралев поиска ежеседмична информация за ремонта на ДКС във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи инспекция на ремонта на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна. Държавата отпусна близо 10 милиона лева за реконструкцията, която върви с пълна пара. Основите на Спортна зала обаче са залети от подпочвени води и в момента геолози търсят начин за справяне с проблема. Това станало ясно при търсенето на място за новите колони, които да поемат тежестта на бъдещите трибуни в северната и южната част на залата. Така ще се увеличи капацитетът на зала "Конгресна" от 2400 на 5016 седящи места, размерът на игрището ще стане 27 на 40 метра. Освен това във всеки от диагоналите ще бъдат монтирани четири електронни табла, а старото ще бъде преместено в зала "Младост".

Строителните дейности включват също подмяна на климатичната, ВиК и ел. системите. Нова изолация ще запази акустиката на залата. Министър Кралев видя и нарушените колони и арматура на тавана от северната страна на залата. На практика е поддал целият плочник между трафопоста и зала "Конгресна". Мястото вече е забранено за преминаване на пешеходци и спиране на автомобили, тъй като има опасност от пропадане. Красен Кралев поиска от изпълнителния директор на Двореца Минко Христов ежеседмична информация за хода на ремонтните работи, за да бъде спазен крайният срок - 30 април. Съоръжението не е било обследвано откакто е построено преди 46 г., което сега създава много неочаквани затруднения при ремонта, обясни Христов.

"В момента работим с геолозите. Те трябва да кажат откъде идва подпочвената вода и как тя може да се зауства с дренажи. До седмица ще имаме окончателните им резултати", обясни той. Според него това не трябва да забави графика на ремонта, тъй като още на 2 май Спортна зала приема Световната купа по спортна акробатика. "Нямаме избор, трябва да сме готови до края на април. При евентуално закъснение фирмата изпълнител има готовност да работи на две смени", категоричен е Христов.

Следвай ни:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички