(АРХИВ) Продават името на „Фестивална”, парите отиват за ремонт?

(АРХИВ) Продават името на „Фестивална”, парите отиват за ремонт?
Зала „Фестивална” най-после може да бъде ремонтирана. От дружество „Академика” имат идея как да се намерят и средства за ремонта. „7 дни спорт” разбра, че се обсъжда вариант името на залата да бъде продадено по подобие на „Арена Армеец. С получените пари пък ще бъде направен поетапен ремонт на залата. От много години „Фестивална” е в окаяно състояние, но така и не се започва ремонтът там.
Междувременно министърът на спорта Красен Кралев заяви, че волейболът ще е приоритетен за ведомството през тази година. Причината е, че там се очакват сериозни успехи заради домакинството на европейското първенство и финалите на втора група в Световната лига. В неделя вечер Кралев изгледа от трибуните в зала „Христо Ботев” победата на юношите младша възраст с 3:0 над Португалия, с която нашите се класираха за европейското в Турция през април.

- През тази година волейболната федерация ще е с приоритет. Знаем, че има възможности за постигане на големи успехи. Така че ще направим всичко възможно да помогнем където и с каквото трябва. През 2015 г. нашата страна спечели важни домакинства на големи форуми. По принцип държавата може да финансира напълно само едно домакинство, но ние няма да оставим нещата така – увери пред BGvolleyball Кралев.
Следвай ни:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички