Ботев (Враца) дърпа на върха с лесна победа в Козлодуй

Ботев (Враца) дърпа на върха с лесна победа в Козлодуй

Тимът на Ботев (Враца) се разходи до Козлодуй за лека победа над аутсайдера в северозапданата "В" АФГ. Лидерът в класирането победи само с 2:0 своя съименник и с 36 точки продължава да е водач след срещите от 13-ия кръг. Разликата между врачани и претедента за върха Етър набъбна на 5 точки, след като "болярите" загубиха гостуването си на Академик в Свищов с 1:3 и се сринаха на трета позиция. Втори са "студентите" от с 33 пункта. По програма Академик (Свищов) гостува на 8 ноември във Враца.

В Козлодуй селекцията на Джамбазки не срещна особени проблеми срещу последния в класирането. Преди почивката гостите бяха по-дейният отбор на терена, но успяха да вкарат само едно попадение. Кристиян Пешков прониза вратаря Косто Андонов в 37-та мин., когато след центриране от ъглов удар, топката попадна у Пешков и той отблизо опъна мрежата. По-рано пак той и Ивайло Русев се разминаха с отбелязването на гол, а Георги Георгиев уцели и греда в 13-та мин. В 49-та мин. Дилян Димитров уби интригата в мача, след като негов шут рикошира в тялото на бранител и се оплете за втори път в мрежата. Макар че до края на срещата действията бяха пред вратата на Косто Андонов, нови попадения не паднаха.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ /Кз/: К.Андонов, Ан.Големанов, Ив.Иванов, Г.Петров, Ив.Маринов, М.Бугов, В.Палански, Пл.Трифонов, А.Петков, Б.Симеонов, Ст.Стоянов.

БОТЕВ /Вр/: В.Цветковски, Л.Петров, Г.Георгиев, Г.Иванов, Ив.Русев, Д.Борисов /65 Н.Мицански/, Д.Димитров, Р.Анев, Кр.Пешков /80 Каменов/, Ан.Русев /90 Г.Василев/, Цв.Версанов.

ГОЛМАЙСТОРИ:
0:1 Пешков /37/,
0:2 Димитров /49/

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Павел Мичев /Севлиево/.

СТАДИОН: „Христо Ботев” /Козлодуй/

Последвайте каналите ни в:

Още от Трета лига

Виж всички