Гледай на живо

Легенди се събират по повод 30-годишнината от САЩ '94

Гълъбинов: Никога не съм се отказвал от националния

Гълъбинов: Никога не съм се отказвал от националния

"Следя българския футбол. Виждам, че отборите в А група стават все по-малко. Гледам повече резултатите и класирането. Понякога и виждам головете от дадени клипове", каза в интервю за "Тема Спорт" играчът на Новара Андрей Гълъбинов.

В момента той е низвергнат от националния селекционер Ивайло Петев, въпреки че е един от малкото редовно играещи българи в чужбина. Нещо повече - от думите му става ясно, че ситуацията с "отказа" му от националния е малко по-различна от официално представената версия на Петев.

"Излишно е да говоря за какви традиции става въпрос в тези отбори, които в момента ги няма в А група. Неприятно нещо за българския футбол. Не съм много запознат с този проект за Висша лига, за който се говори и пише, но се надявам футболът ни да се оправи, защото има и качествени играчи.

"Аз никога не съм отказвал на българския национален отбор. И никога няма да го направя. Ако бъда извикан, ще играя. Тогава не отказах, а стана по взаимно съгласие. В началото тук играех, но не бях във форма, подписвайки толкова късно с Новара. Говорих с Петев и му казах какви са причините. Даже от Новара се обадиха в Българския футболен съюз и разговаряха по темата. И после излезе голям скандал, уж, че аз съм се отказал от националния отбор. А това не е така. Просто моментът беше много деликатен и виждайки, че мачовете не бяха чак толкова важни (б.а. - гостуването на Хърватия и домакинството на Азербайджан), тъй като нямахме вече шанс за европейското. Така че стана по взаимно съгласие.

"Оттогава не съм се чувал с Петев. Пак повтарям, не съм се отказвал от българския национален отбор. Сега ни предстоят още по-трудни квалификации, но и мачове с големи отбори - Франция, Холандия, Швеция... Да, наистина много трудно ще е, но трябва да се направи всичко възможно за по-предно класиране".

"Всичко вече е минало. Това е решение на федерацията и не искам да го коментирам. Така са преценили, така са направили. С Любо Пенев бях в много добри отношения. Той е човекът, който ме извика за първи път в националния отбор и всичките ми мачове са при него. Ако Петев ме повика, ще играя за България. Няма как да откажа на България".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички