Моуриньо: Скоро се завръщам в Англия

Моуриньо: Скоро се завръщам в Англия

Португалецът Жозе Моуриньо намекна, че следващото му назначение вероятно ще бъде във Висшата лига на Англия, и че вече е готов да се върне на работа.

В първото си телевизионно интервю пред Sky Sports след раздялата с Челси, Моуриньо разкри, че иска да остане на Острова със семейството си.

Специалния е свързван с куп грандове от цяла Европа, след като остана без работа през декември, но сега намекна, че следващата му работа най-вероятната ще е отново на Острова.

"Когато децата ми бяха малки, можехме да се местим и да усещат те атмосферата в различни държави, в моя случай, различни клубове, различен футбол, но в даден момент те се нуждаят от стабилност," призна Моуриньо пред Sky Sports. "Сега са на 19 и на 16 години, имат университет и футболни занимания, нуждаят се от постоянство и семейството ми има нужда от стабилност."

"Заедно избрахме Лондон като семейство и там е нашият дом. В момента съм безработен. Не знам къде ще ме отведе футболът, защото никога нищо не е сигурно, но със сигурност, домът на нашето семейство ще остане Лондон", продължи Специалния.

"Като мениджър работя от 2000-та година, и спрях само когато напуснах Челси през 2007-а. Спрях за няколко месеца и сега за втори път спирам, за последните 15-16 години, така че няма драма. Но със сигурност, скоро отново ще съм на линия. Готов съм за следващото си професионално предизвикателство", категоричен бе португалецът, отчасти потвърждавайки, че има интерес от страна на Манчестър Юнайтед към него.

"Когато си в клуб свикнал на успехи, за да печелиш отново, трябва да създадеш някаква несигурност в играчите, които са побеждавали", разкри теорията си наставникът. "За да го правиш, трябва да ги караш да се съмняват в себе си, да купуваш нови играчи, да ги караш да излязат от зоната си на комфорт, защото когато само печелиш, е нормално да влезеш в такава зона."

Още от Футбол свят

Виж всички