Клоп за финалната дума при трансферите и може ли да вземе Златан за 100 милиона (видео)

Клоп за финалната дума при трансферите и може ли да вземе Златан за 100 милиона (видео)

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди думите си, че ще има "първата и последната дума при трансферите". Германецът заяви това, когато пристигна на "Анфийлд", заменяйки Брендън Роджърс, но днес бе запитан от журналистите дали това е наистина така, тъй като северноирландецът отрече това да е била ситуацията при него в сензационно интервю пред "Скай Спортс" през уикенда. Клоп заяви, че все пак той остава човекът, който води и гони футболисти при мърсисайдци.

През този трансферен прозорец Клоп подсили Ливърпул със сръбския талант Марко Груич, който подписа за пет години след сделка на стойност 5.1 милиона паунда с Цървена Звезда и Стивън Колкър, привлечен под наем от Куинс Парк Рейнджърс.

"Питате ме дали имам последната дума при трансферите. Да. Но кой има финалната дума всъщност? Например, ако искам да взема Златан Ибрахимович и трябва да платим 100 милиона паунда за него, плюс солиден и дългосрочен договор за него, който е на 35… мисля, че ще трябва да попитам собствениците преди да направя това", заяви Клоп в типичния си стил.

"Понякога моят щаб има идея за даден футболист и събираме информация за него, а след това идват скаутите на клуба, които също предлагат играчи и говорим за всички предложения. Ако аз не искам даден футболист, той няма да дойде. Ако пък искам някой футболист, но той не се вписва в бюджета на клуба, също няма да дойде. Напълно нормална ситуация", допълни германецът.

Още от Футбол свят

Виж всички