Клоп: Ван Гаал е един от най-успелите, а сър Алекс е Джон Ленън на футбола

Клоп: Ван Гаал е един от най-успелите, а сър Алекс е Джон Ленън на футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп очаква с нетърпение неделното дерби с Манчестър Юнайтед. Германецът зави, че обича този тип мачове, защото те са солта на футбола.

"Обичам дербитата. Те са солта в супата. Те са най-доброто нещо във футбола. Мачът в неделя е важен за класирането, защото двата отбора са много близо един до друг и се нуждаят от трите точки. Двубоят с Арсенал бе специален за мен и за клуба. Наслаждавах се на атмосферата на "Анфийлд", но мисля, че можем да се справим по-добре", заяви Клоп.

Германецът се изказа уважително и за мениджъра на "червените дяволи" Луис ван Гаал, както и за легендарния сър Алекс Фъргюсън, който според него е най-великият в играта. "Луис ван Гаал е един от най-успелите треньори в света на футбола. Той има своите идеи и вие трябва да ги уважавате. Нужно е да имаме план срещу Ман Юнайтед. Не можеш да победиш, ако просто изтичаш 145 мили. Трябва да вземеш точните решения. Трябва да се защитаваме добре, защото те имат брилянтни футболисти. Разполагаме с два дни, за да се подготвим. Ние сме различни характери. Ван Гаал е по-опитен. Може би аз съм по-жив на тъчлинията от него".

Имах добри моменти със сър Алекс. За мен бе чест да разговарям с него. Може би той е най-великият за всички времена - Джон Ленън на футбола", завърши Клоп.

Още от Футбол свят

Виж всички