Има ли договор между ЦСКА-София и ММС за "Армията" и какво са се споразумели двете страни?

Има ли договор между ЦСКА-София и ММС за "Армията" и какво са се споразумели двете страни?

Днес определени хора, свързани с ЦСКА-София, публикуваха в медиите информация, че червените нямат договор за стадион "Българска армия" и ако падне правителството, то клубът може да напусне стадиона, тъй като играел там незаконно, защото имало само устно споразумение с Красен Кралев  до края на 2016 г.

Това разбуни духовете на "Армията" и поради тази причина Sportal.bg се свърза с Министерството на спорта. Оттам отговориха, че има споразумение за възмездно ползване - т.е. ЦСКА-София трябва да плаща някакъв наем. Ето какво ни написаха от ММС:

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Министерство на младежта и спорта

Стадион „Българска армия“ е предоставен от Министерството на младежта и спорта на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД по силата на Споразумение № 23-00-76/27.07.2016 г. за временно възмездно ползване до определяне на наемател с процедура за отдаване под наем.

Споразумението е сключено като се имат предвид принципите, заложени в ЗФВС и целите, предвиждащи използването на спортните обекти и съоръжения – държавна собственост за тренировъчна и състезателната дейност на спортни организации, както и в съответствие с необходимостта от целесъобразното ползване по предназначение на имота.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти