Йорданеску обеща силен ЦСКА-София през пролетта - вече е ясно как ще го направи

Йорданеску обеща силен ЦСКА-София през пролетта - вече е ясно как ще го направи

След почти всеки мач на ЦСКА-София наставникът на тима Едуард Йорданеску обещава, че през пролетта всички ще видят преобразен червен отбор. Румънецът на няколко пъти поясни, че не той е правил лятната подготовка и селекцията. Нещо повече - след поражението с 1:2 от Лудогорец в Разград той обясни, че се нуждае от 4-5 нови попълнения през зимата.

Как смята да промени ЦСКА-София?

Почти сигурно най-важната промяна ще е свързана със схемата на игра. Йорданеску е привърженик на 3-5-2, а не на 4-2-3-1. Първата схема той използва в предишния си клуб - Пандури, с когото през сезон 2015/2016 е приятната изненада, завършвайки на трето място в местното първенство.

Втората основна промяна ще е свързана със селекцията. Според източници на Sportal.bg Йорданеску планува да привлече минимум двама футболисти, свързани с предишния му клуб.

Част от имената фигурират отдавна в медийното пространство. Това са бившите играчи на Пандури - бранителят Кристиян Съпунару - национал на Румъния, и халфът Михай Радуц.

Малцина обаче знаят, че любимец на Йорданеску е 28-годишният нападател Йоан Хора. Именно при треньора на ЦСКА-София Хора прави фурор с екипа на Пандури през миналия сезон, когато в 37 мача вкарва 20 гола и става стрелец №1 на местното първенство. Следва трансфер в Коняспор, но през този сезон румънският нападател, който е и национал на северната ни съседка, седи предимно на пейката, играейки в само 3 мача от началото на сезона.

Неговото привличане на "Армията" обаче ще е истинско предизвикателство за ЦСКА-София, тъй като заплатите в Коняспор са доста по-високи от тези в нашето първенство, но ако Хора продължи да търка пейката, може и да предпочете смяна на обстановката.

Друг нападател в полезрението на Йорданеску е настоящият голмайстор на Пандури Джордже Тукудеан. 25-годишният футболист е играл в 12 срещи от началото на сезона, в които е реализирал 5 гола.

Любопитно за отбелязване е, че в бившия тим на Йорданеску играят доста млади състезатели и предвид тежкото финансово положение на клуба, не е изключено някой да се озове през зимата на "Армията".

Ето част от настоящите футболисти на Пандури, които представляват интерес за отбори с по-сериозни финансови възможности:

Никола Василиевич - 25 г., 13 мача, 0 гола, защитник
Андрей Питиан - 20 г., 10 мача, 0 гола, халф
Филип Мржелак - 23 г., 7 мача, 2 гола, защитник
Родемис Трифу - 21 г., 9 мача, 0 гола, халф
Алехандро Раута - 24 г., 11 мача, 0 гола, халф
Аделин Пиркалабу - 20 г., 5 мача, 0 гола, халф
Валентин Александру - 25 г., 9 мача,  2 гола, нападател

Още от БГ Футбол

Виж всички