Гледай на живо

Равенство на "Лаута" остави ЦСКА 1948 извън Топ 6 - Отзивите след 1:1

Испанският върховен съд свали обвинението срещу Неймар

Испанският върховен съд свали обвинението срещу Неймар

Испанският върховен съд свали обвиненията за измама и корупция, които бяха повдигнати върху капитана на бразилския национален отбор и играч на Барселона - Неймар, като е обявено, че никакво престъпление не е извършено. Обвиненията срещу бащата на футболиста и негов агент Неймар да Силва Сантос, срещу бившия президент на Барселона Сандро Росел и срещу бившия президент на клуба в родината му Сантос- Одиило Родригеш, също са свалени съобразно писаните правила за трансферите.

Това дело стартира преди три години и касаеше преминаването на футболиста от Сантос в Барселона, като прокуратурата заподозря укриване на данъци и неясно изписване на сумите по сделката, също направено с цел измама. Делото стартира по жалба на бразилския инвестиционен фонд ДИС, който твърди, че е измамен от ответниците, посочени по-горе в решението на съда. ДИС е откупил 40 процента от стойността на Неймар от клуба Сантос през 2013-а година, но след преминаването в Барселона е получил по-малка компенсация.

Те искаха също така и трансферът да бъде отменен. Неймар, баща му и тогавашното ръководство на Барселона отхвърлиха всички обвинения в нещо нередно по трансфера на играча. Участието на фондове и трети страни е официално забранено от ФИФА, но е особено популярно при неофициални разговори за големи трансфери.

Снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Още от Спорт и бизнес

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти