Адвокат Александър Ангелов: Ще предложа на управата да не приемаме оставките

Адвокат Александър Ангелов: Ще предложа на управата да не приемаме оставките

Председателят на Надзорния съвет на Левски и един от собствениците на клуба Александър Ангелов обяви пред "7 дни спорт", че ще предложи да не се приемат подадените вчера оставки на колегите му Иво Тонев и Николай Иванов, както и на членовете на УС Николай Илиев и Гошо Гинчев. Според него те са личности и много стойностни хора, от които управлението на клуба има голяма необходимост. Адвокат Ангелов ще предложи на съвета в сряда през август да се свика годишно отчетно общо събрание на акционерите. На него управителния съвет ще представи доклад за дейността си пред всички акционери и едва тогава ще бъдат избрани нови управителни органи.

Дотогава настоящият УС следва да продължи да упражнява своите правомощия. Относно подадената оставка от страна на спортния директор Георги Иванов - Гонзо, Ангелов уточнява, че тя не е в компетенциите на Надзорния съвет или акционерите, а е въпрос на решение на УС.

Адвокатът говори и за създалата се ситуация на "Герена", където вчера валяха оставки на всички нива.
"Разговарях многократно с колегите си Иво Тонев и Николай Иванов. Конфликтът, който провокира създадената ситуация назряваше в последно време и случилото се е очаквано. С моите колеги разчитахме, че сме създали едно семейство, единно и отдадено на каузата "Левски".

Уви, проблемите започнаха отвътре. Винаги се появяват крайно негативно мислещи хора, безпринципни критикари и интриганти, маскирани, че уж действат за благото на клуба, които са в състояние да отровят атмосферата. Познавам работата на УС, участвал съм в негови заседания. Не е от значение конкретно име. Не мога да се сърдя на хора, които не достигат до разбирането за управление на Левски, който достатъчно новаторски и изисква креативност, добри идеи и позитивно мислене", казва още адвокат Ангелов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички