IBF към Джошуа и Кличко: Или боксирате с Пулев, или ви вземаме пояса

IBF към Джошуа и Кличко: Или боксирате с Пулев, или ви вземаме пояса

Председателят на Международната боксова федерация (IBF) Линдзи Тъкър отсече, че не е запознат да има клауза в договора на Антъни Джошуа и Владимир Кличко, която да им позволи да направят реванш. Двамата ще боксират на 29 април пред 90 000 зрители на "Уембли". Британецът ще защитава пояса си на IBF, като на карта са заложени и овакантените титли на WBA и IBO. Според мнозина загубилият ще получи право на реванш, като това е уточнено в контракта им.

Тъкър обаче е категоричен, че победителят е длъжен да боксира с Кубрат Пулев, който е официален претендент за пояса на федерацията. В противен случай титлата ще стане вакантна, а Кобрата ще мери сили за нея срещу следващия в ранглистата на IBF, който към този момент е Карлос Такам.


"От IBF не сме запознати с никаква клауза за реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Очакваме победителят от този двубой да срещне нашия официален претендент в следващия сблъсък", поясни Тъкър.

Според мениджъра на британеца Еди Хърн, ако Джошуа победи, той няма да може да изпълни изискването и ще оваканти пояса на IBF, за да може да премери сили с претендента на WBA Луис Ортис през ноември. Агентът е категоричен, че Антъни няма как да срещне Пулев през лятото и кубинеца през есента.

Ще победи ли Кубрат Пулев американеца Кевин Джонсън в "Арена Армеец?
Вижте коефициентите!

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти