Гледай на живо

Очаквайте в 18:00: MAX FIGHT SELECTION

Пулев от Берлин преди мача: Тук тренирам, защото е по-уединено

Пулев от Берлин преди мача: Тук тренирам, защото е по-уединено

Кубрат Пулев говори за престоя си в Берлин непосредствено преди важния двубой срещу Кевин Джонсън на 28 април в "Арена Армеец". Кобрата ще защитава интерконтиненталната си титла на Международната боксова федерация (IBF) и при успех ще стане официален претендент за световната титла.

Шампионският пояс на планетата ще бъде носен от победителя в мегадуела между Антъни Джошуа и Владимир Кличко на 29 април, на който ще стане ясен и шампионът на Световната боксова асоциация.
"В никакъв случай не съм берлинчанин. Идвам тук, когато трябва да се подготвям за мачовете. За всеки един мач тренирам около 2-3 месеца тук поне. Тренирам в Германия, защото треньорът е тук, щабът е тук и клубът е тук. Така мога да се почувствам по-уединен.

По-уредено е от България, по-дисциплинирано е тук. В България вече по-рядко стават инциденти по пътищата, случват се и в Германия някакви неща, но са по-умерени. Но и тук се стрелят и бият по дискотеките, но тук новините не им дават такава гласност, а се занимават с друг тип информация.
Терористичните атаки в Германия са част от световната политика, това не се случва просто ей така. Тези неща ги решават хора, които са много над терористите.

Кубрат Пулев - Самюел Питър - Мач за интерконтиненталната титла в тежка категория 

Не знаех, че Димитър Главчев е председател на Народното събрание, не го познавам. Берлин е хубав град, защото има ред, това ми се иска и в България да го има. Когато има закони и наказуемост, законите се спазват. От уважение към мен, може би, са сложили мой плакат на хотела до посолството на България в Берлин. Не е мой хотелът, просто се казва "Кубрат", но си е на българското посолство и това е едно от най-хубавите места в Берлин. Хотелът не е кръстен на мен, а на хан Кубрат, но и собственикът се казва Кубрат. Има още два такива хотела в Берлин, но той не функционира в момента, което е тъжно, защото посолството губи 35 хиляди евро месечно, а някой нарочно го е спрял. Предложих на посланика да го стопанисвам аз, нямаше да спечеля кой знае какво, но щях да го направя за посолството и за самия хотел, само че отсреща чух само мрънкане", каза Кобрата пред "Нова телевизия".

Пулев също така говори и за очакванията си от предстоящия сблъсък с Кевин Джонсън в София на 28 април. Вижте какви коефициенти за мача предлага букмейкърът Betfair.


Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички