Мадс Остберг остана на метър от рекорд на рали Швеция (Видео)

Мадс Остберг остана на метър от рекорд на рали Швеция (Видео)

Мадс Остберг остана на 1 метър от възможността да подобри рекорда за най-дълъг скок на рали Швеция на така наречения Colin’s Crest или Билото на Колин. Отвъд отчетни листове, класификации и резултати ежегодно състезанието дава награда за най-дълъг и впечатляващ скок, а традицията е започната през 2008 година в памет на трагично загиналия бивш световен шампион Колин Макрей. Мястото, избрано от шведите е такова, че екипажите летят над скоростния етап в продължение на близо 4 секунди.

Рекордът за най-впечатляващ скок се държи от Ейвинд Бринилдсен, който го записва миналата година с Ford Fiesta R5, и е 45 метра. Той подобри представянето на Тиери Нювил тогава с цели три метра, а на тазгодишното издание Остберг остана на 1 метър от нов рекорд.

Пилотите преминаха през мястото два пъти, като и двата пъти Остберг, който този сезон се състезава с Ford Fiesta и напълно нов частен отбор, бе с най-впечатляващо представяне – съответно 42 и 44 метра.

"Загубих малко скорост преди завоя към Colin’s Crest. Много съм разстроен, защото мислех за скока през цялото време. Много исках да подобря рекорда – това беше най-важното нещо в света тогава. Просто не издържах на напрежението", сподели Остберг впоследствие.

Бринилдсен също опита да подобри собствения си рекорд, но безуспешно.

Снимка: Red Bull Content Pool

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти