Ожие: Рали Швеция ще счупи рекорди

Ожие: Рали Швеция ще счупи рекорди

Четирикратният световен WRC шампион Себастиен Ожие пристигна в Швеция като най-успешният пилот на предстоящото скандинавско рали, който в същото време не е скандинавец. И в навечерието на старта на рали Швеция той заяви, че благодарение на новото поколение автомобили и новите включени етапи в състезанието, тазгодишното издание на рали Швеция ще чупи рекорди.

"Напълно уверен съм, че тази година ще счупим рекорда за средна скорост", категоричен е французинът.

Той допълва, че това ще бъде първият кръг от Световния рали шампионат, в който новите, по-големи и агресивни аеродинамични крила ще изиграят ключова роля. Това ще бъде и моментът, в който ще се разбере на каква философия са заложили конструкторите – свързана с по-добро сцепление или с по-висока максимална скорост.

"Всеки конструктор се стреми да постигне баланс между тези две неща, но по различен начин. Мисля, че всички чакахме това рали с огромно нетърпение. Колите са по-бързи, а наред с това има и нови предизвикателства", допълни Ожие.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички