Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Латвала поведе в рали Швеция, Нювил изгуби шансовете си за втори пореден път (Видео)

Латвала поведе в рали Швеция, Нювил изгуби шансовете си за втори пореден път (Видео)

Яри-Мати Латвала пое лидерството в предпоследния ден на рали Швеция в късните етапи, след като главният претендент за победата на зимното рали Тиери Нювил с Hyundai претърпя инцидент в последния етап. Това сложи край на шансовете му за победа за втори пореден път след малшанса, който имаше в Монте Карло.

Той бе създал преднина от около 40 секунди, въпреки че му се наложи да смени гума. В края на състезателните километри обаче претърпя катастрофа, повреждайки волана, изгубвайки джанта, както и надежди за победа.

Утрешните три последни етапа ще решат победителя в Швеция, като главните претенденти са Латвала, който се превърна в лидер, От Танак с Ford, изоставащ с 3.8 секунди, и съотборникът му Ожие на още 13 секунди.

Дани Сордо е на четвърто място – най-доброто за Hyundai към момента, но неговото изоставане е повече от минута и половина.

Hyundai ще се опитат да поправят автомобила на Нювил през нощта, така че да има възможност утре да се завърне в състезанието, опитвайки се да запише точки с последния специален етап, който според новите правила може да донесе от 1 до 5 допълнителни точки.

Крис Мийк държеше петото място през деня преди да се удари в преспа, а феновете му помогнаха да се върне отново в движение. Един от етапите бе отменен поради съображения за безопасност.

Класиране към момента:

1. Яри-Мати Латвала (Toyota)
2. От Танак (Ford)
3. Себастиен Ожие (Ford)
4. Дани Сордо (Hyundai)
5. Крейг Брийн (Citroen)
6. Елфин Еванс (Ford)
7. Хейдън Падън (Hyundai)
8. Стефан Лефевр (Citroen)
9. Понтус Тидеман (Skoda)
10. Тиму Сунинен (Ford)

Снимки: WRC

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти