Нювил пое лидерството в рали Швеция въпреки удар в скала (Видео)

Нювил пое лидерството в рали Швеция въпреки удар в скала (Видео)

Сериозната борба за победата на рали Швеция започна още с първите етапи на състезанието. Пилотът на Hyundai Тиери Нювил поведе в рали Швеция след силна доминация в петъчния ден, в който състезателите преминаха повече от 100 състезателни километра, а лидерите се смениха два пъти. Неговият актив се превърна в 28.1 секунди спрямо Яри-Мати Латвала.

Двамата бяха с разменени места по средата на деня, след като Нювил се удари леко в скала и изгуби известно време. В следобедните часове обаче той успя да се реабилитира и поведе отново след слаб предпоследен етап от страна на финландеца с Toyota.

На още 20 секунди след него остана От Танак с първия Ford в класирането. Естонецът имаше проблем със скоростната кутия днес и след като я смени, успя да измъкне последната етапна победа за деня, като по този начин от петото място се изкачи до третото.

Четвърти за петъчния ден е Крис Мийк с първия Citroen, но минути след края на състезателния ден британецът отправи критики към карането си и заяви, че изобщо не е доволен. Пети в редиците се нареди Себастиен Ожие, чието изоставане спрямо Нювил е 55.7 секунди.

Хейдън Падън се изкачи до шестото място след силни три последни етапа, измествайки съотборника си Дани Сордо от първата шестица. След двамата пилоти на Hyundai остана Крейг Брийн с втория Citroen, който изгуби от управление автомобила си, и се удари на два пъти в снежните преспи.

Мадс Остберг също получи проблеми със скоростната си кутия, но поправката отне повече от нормалното време и той получи допълнително 50-секундно наказание. По-късно неуспехът продължи да го преследва и той откачи дясното си аеродинамично крило.

Юхо Ханинен пък с втората Toyota Yaris приключи участието си на рали Швеция след като се вряза в дърво, което повреди и радиатора на автомобила му.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти