Латвала донесе първия успех на Toyota от '99 г. насам с победа на рали Швеция (Видео)

Латвала донесе първия успех на Toyota от '99 г. насам с победа на рали Швеция (Видео)

Яри-Мати Латвала спечели рали Швеция с Toyota, за които това е първият успех от 1999 година. Миналия месец те се завърнаха в Световния рали шампионат след 17-годишно отсъствие, а тогава Латвала успя да стъпи и на подиума. В Швеция пък тимът бе печелил за последно през 1993 г. с Мат Йонсон. След вчерашния малшанс на Нювил, на който за втори пореден път му се изплъзва победата, Латвала триумфира на снежното скандинавско рали.

Той имаше предимство от едва 3 секунди спрямо От Танак с Ford вчера, но днес успя да увеличи преднината си на почти 30 секунди с три етапни победи. С успеха си Латвала вече е и временен лидер при пилотите на надпреварата с актив от 48 точки. В генералното класиране след него се нареждат Ожие с 44 точки и Танак с 33.

Надеждите на Ожие за победа се изпариха още с първия етап сутринта, където се завъртя още на първия завой и изгуби време, но все пак успя да се качи на подиума на третото място.

Рали Швеция 2017 

Латвала спечели и максималните пет точки в последния специален етап на рали Швеция, Ожие взе четири, Тиери Нювил, чийто автомобил бе поправен, измъкна три точки, а Крис Мийк и Хейдън Падън взеха съответно две и една точки.

Рали Швеция 2017 

Крис Мийк можеше да завърши четвърти, но катастрофа в събота го остави извън първите места в Швеция. Мадс Остберг, който спечели шейкдауна в Швеция, завърши 15-и в първата си изява за 2017 година след като премина няколко етапа без аеродинамичното си крило в петък. Понтус Тидеман стана победителят в клас WRC2 със Skoda на родния си кръг от Световния рали шампионат. Той поведе още в петък и спечели 10 от 17-те специални етапа. Днес се удари в снежна преспа, малко след като заяви, че ще бъде изключително предпазлив, но това не му коства победата.

Още снимки ТУК.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти