Видеотехнологиите ще се появят в Испания от следващия сезон... но не в Примера

Видеотехнологиите ще се появят в Испания от следващия сезон... но не в Примера

Футболните експерти на Иберийския полуостров са категорични, че испанските рефери трябва да имат помощно средство, за да не се получават гафове като вчерашния незачетен гол на Барселона срещу Бетис. Веднага след скандалното съдийско решение в кралството надигнаха глас в подкрепа на видеотехнологиите.

Според Cadena Cope испанските футболни ръководители са взели решение да изпробват "ястребово око" на голлинията по подобие на първенствата в Англия и Германия. Със сигурност помощното средство ще влезе в сила в турнира за Купата на краля и там ще се оцени неговата полза. Примера дивисион обаче най-вероятно отново ще остане без видеотехнология, предвиждат плановете на Испанската федерация за следващия сезон.

Бетис - Барселона 1:1 Вчера от "Камп Ноу" не обвиниха съдията за погрешното решение, а използваха момента да призоват за развитие на футбола в технологично отношение: "Ясно е, че съдиите имат нужда от помощ. Технологията може да помогне", заяви Луис Енрике. "Грешката е грубо, но не е по вина на съдията. С "ястребово око" това нямаше да се случи", призна Алейш Видал.

"Не разбирам защо още не се използва технология", изрази недоумение един от шефовете на Барса Хавиер Бордас. Наставникът на Бетис Виктор Санчес подкрепи същата позиция: "Всичко се развива, футболът също трябва да върви напред".

Снимки: Twitter

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти