Луис Енрике: Ако не правя ротации, отборът няма да издържи и до 15 февруари

Луис Енрике: Ако не правя ротации, отборът няма да издържи и до 15 февруари

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике защити системата на ротации, до която често прибягва. Каталунците направиха грешна стъпка при гостуването на Бетис в неделя, след като наставникът заложи на голяма част от резервните си футболисти. "Ще сменям състава, когато мога. Ако не правя ротации, отборът няма да издържи до 15 февруари. Има контузени, наказани, уморени. (...) Стартовият състав се определя и от броя мачове", довери той на пресконференция преди утрешния първи 1/2-финал за Купата на краля срещу Атлетико Мадрид.

"Очаквам тежка схватка с Атлетико. Целта ни е да спечелим и да вкараме с гол повече от съперника. Нужно е да се справим с високата преса и цялостното пресиране. (...) Не смятам, че Симеоне ще промени много в тактически план в сравнение с предишните ни мачове. Аз също няма да направя съществени промени", довери специалистът.

Луис Енрике отново защити тезата, че е необходимо въвеждане на компютърна технология на голлинията. "Няма да има забавяне по-различно от няколко секунди, за да се разгледа едно положение. Не си представям постоянно да има спиране на играта и да се проверява дали има засада, тъч, или някой бърка в чуждо око", призна Лучо.

Срещата на "Висенте Калдерон" е утре от 22,00 часа.

Още от Футбол свят

Виж всички