Мъри пред сайта на УЕФА: Имам работа за довършване с Астана, но...

Мъри пред сайта на УЕФА: Имам работа за довършване с Астана, но...

Извелият Астана до исторически три поредни титли на Казахстан Станимир Стоилов даде специално интервю за официалния сайт на УЕФА. Мъри, чието име неведнъж в последните месеци бе свързано със завръщане в Левски, заяви, че е изцяло фокусиран върху представянето на тима му през новата година. Главният “виновник” за “Синята приказка” обаче призна, че ако получи предложение за работа в по-силно първенство, сериозно ще го обмисли.

“Искам да помогна на Астана да стане редовен участник в групите на евротурнирите, за да може нашият отбор да достигне едно средноевропейско ниво. От треньорския щаб се стараем да се самоусъвършенстваме и да помагаме на футболистите да прогресират всеки ден. За момента съм концентриран върху успехите на Астана и мисля само за тях. Разбира се, всеки треньор иска да се развива и да изпробва възможностите си в по-силно първенство. Ако постъпи предложение от топ първенство, ще го помисля. Имаше много подобни информации, някои бяха само слухове, а други - верни. Засега имам контракт с Астана и искам да завърша работата, която започнах тук преди три години. Имам ангажимент пред клуба и желая да го изпълня докрай", коментира Мъри, след което се върна на моментите си като старши треньор на Левски.

"Много добре помня този сезон, той показа колко голяма е разликата между топ отборите в Европа и нас. Бяхме в група с действащите шампиони на Англия, Испания и Германия, най-силните първенства на Стария континент. Беше ни интересно да се съревноваваме с тях и е хубаво, че играчите на Левски не се бояха от своите съперници, стараеха се да се проявят в най-добрата си страна. Една година преди това стигнахме до 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА, но груповата фаза на Шампионска лига е много по-високо ниво", добави още Стоилов, който похвали юношата на “сините” Ивелин Попов за втория му пореден приз “Футболист на годината”: “В Ивелин има огромен потенциал. Попов би могъл да играе във водещите първенства на Европа, но мисля, че и сега може да бъде доволен от своята кариера”.

Още от Футбол свят

Виж всички