Мъри: Топчо не ме е търсил, но дано ме задмине

Мъри: Топчо не ме е търсил, но дано ме задмине

Станимир Стоилов си пожела наставникът на Левски Елин Топузаков да го задмине, както е известно Топчо бе капитан на "сините" в златните години на клуба под ръководството на Мъри.

"За съжаление, никога не съм контактувал с Топузаков като треньор. Сега е получил своя шанс отново и се надявам да ме надмине десетократно. Ще се радвам от все сърце да го направи. Той и играчите от неговото поколение сложиха старта на моята кариера, нека отидат още по-високо. Видях у него страст да налага млади играчи в предния му престой, сега не можах да го видя. Невинаги резултатите могат да кажат къде ще стигнеш, въпросът е да изчистиш играта си. Надявам се Елин да ме надмине десетократно. Всичко друго е спекулации", каза още Мъри.

"Бившите ми треньори биха се радвали да ги задмина, други съм ги задминал. И аз бях млад треньор, почнах директно с мъжкия отбор. При мен имаше един много важен процес, защото дълги години работих с Херо, Люпко Петрович, Абрамчик, Федотов... От тях съм взимал най-доброто, после ходих в Барселона, учих се от Франк Рийкард и станах треньор на Левски след това. Предполагам, че те "

"Въпросът е какви качества имаш да следваш нещо безрезервно. Знаех как трябва да изглежда моят Левски и го следвах. Който не вървеше по пътя, си заминаваше. За мен не беше лесно, но в името на развитието на клуба, съм го правил. В последните години у нас има само компромиси и затова нямаме треньори. Само оправдания, само компромиси. Както знаем, компромисът е най-близкия път до провала. За жалост, в България само 5% от треньорите някога са се сещали да питат някой треньор за нещо. 80 мача имам само в Европа, другите нямат толкова и в първенството. А аз продължавам да се обаждам на колеги и да се съветвам с тях", каза още Мъри.

"Може би новите треньори разбират повече от нас, не знам. Но понякога хората са "футболно заслепени". Това виждам сега у нас - без ясна стратегия как играе отборът им, до къде могат да стигнат. Само и само да се харесат на ръководители, на себе си... Пълно е лъжи и оправдания", завърши бившият треньор на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти