"Флат-Аут" - автомобилните вицешампиони на затворен маршрут за 2017

"Флат-Аут" - автомобилните вицешампиони на затворен маршрут за 2017

През първия си сезон в професионалния автомобилен спорт, варненският клуб "ФЛАТ-АУТ" (Flat-Out Motorsports club) си извоюва втората позиция в годишното класиране при отборите. Това стана ясно през изминалия уикенд на пистата край Серес (Serres Racing Circuit), където се проведе последното състезание от Националния шампионат по затворен маршрут и писта 2017 г. на Българска федерация по автомобилен спорт.

Въпреки голямото разстояние от Варна до Серес, клубът бе представен от двама пилоти – Ясен Обретенов /BMW E30/ и Петър Обретенов /Citroen Saxo/. С участието си в този последен кръг от шампионата, състезателите на АСК "ФЛАТ-АУТ" уважиха усилията на организатора на мероприятието – СК "ДИАМО", и изпробваха предела на своите възможности, като премериха сили освен с българските си колеги, така и с пилоти от Гърция и Македония, на професионално подготвената писта Serres Racing Circuit. Трасето отговаря на изискванията за провеждане на състезания от Formula 3, като с дължината си от 3 186 метра и ширина от 12-15 метра, това е най-голямото съоръжение от такъв тип на Балканите.

С участието си в Гърция, Петър Обретенов затвърди вицешампионската титла в годишното класиране за клас RC4, серия "Спорт". Той се наложи над останалите пилоти в класа и спечели първото място с преднина от 18 секунди пред шампиона за 2017 г. в RC4 – Филип Игов /Peugeot 106/.

Ясен Обретенов /BMW E30/ завърши на трето място в клас HC2 и на пето място в серия Макси, с което си осигури шампионската титла в класа и бронз в генералното класиране за серията, нареждайки се до Константин Маршавелов /KA-2 Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo X/ и Пламен Камбуров /Автотранс Рейсинг Тийм, Mitsubishi Lancer Evo IX/. Съотборникът му – Николай Георгиев /BMW M3/, който не участва в последния кръг, се нарежда веднага след него – на втора позиция в клас HC2, и на четвърто място в серия Макси.

В годишното класиране при отборите АСК "ФЛАТ-АУТ" /Flat-Out Motorsports club/ се нарежда на второ място, след шампионите от Пловдив – "КА-2 Рейсинг" и с 16 т. пред бургаския АСК "Елена Тийм".

С това приключи един изключително силен сезон за представителите на АСК "ФЛАТ-АУТ", които взеха участие в различни шампионати – Рали, Затворен маршрут и писта, Планинско изкачване, Драг, и заслужено бяха наградени със съответните отличия. Съвсем скоро започва и подготовката за сезон 2018, като плановете са за участие в повече състезания и привличане на нови пилоти в отбора.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички