Първо Паркър, после Уайлдър за Джошуа, поради финансови причини

Първо Паркър, после Уайлдър за Джошуа, поради финансови причини

Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн - обяви, че планира боецът му първо да се изправи срещу Джоузеф Паркър, а след това Дионтей Уайлдър през 2018 година. Причината, по думите на Хърн, е по-скоро финансова.

Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф@@@Джошуа е световен шампион на Международната боксова федерация и супершампион на Световната боксова асоциация, докато Паркър е носител на пояса на Световната боксова организация, а Уайлдър - на Световния боксов съвет.

“В следващите няколко седмици се надявам да сме готови с преговорите с хората на Джоузеф Паркър, макар че има разминавания. Те не са съгласни на 30% от портфейла на мача, но ако получат 35%, това са около 7-8 милиона долара за Паркър. Това ще означава, че Джошуа ще вземе същите пари като за победата над Карлос Такам, а би трябвало да са повече, когато говорим за обединяващ титли мач”, коментира Хърн, визирайки около 15-те милиона, които Джошуа прибра при 20-ата си победа на профи ринга.

“Също така ще имаме повече основания да отклоним предложението на Уайлдър, който цели дялба 50-50. При наличие на три пояса от четирите пояса при нас ще е по-лесно да му кажем, че такова нещо няма как да стане”, коментира Хърн пред Sky Sports.

Ако поради някаква причина преговорите с Паркър се провалят, Джошуа ще насочи вниманието си към официалния претендент за титлата му във версия WBA Дилиън Уайт или евентуално мач в САЩ срещу Джарел Милър.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти